Quantcast
ΗΠΑ: Επιβράδυνση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο δείχνουν τα στοιχεία - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Επιβράδυνση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο δείχνουν τα στοιχεία

δημοσιεύτηκε:

Ο δείκτης επενδύσεων των αμερικανικών επιχειρήσεων μειώθηκε τον Σεπτέμβριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σηματοδοτώντας μία μεγάλη επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας και εγείροντας νέες αμφιβολίες, αν η Fed θα αυξήσει φέτος τα επιτόκια.

Άλλα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε τον Οκτώβριο, εν μέσω ανησυχιών για τον πρόσφατο περιορισμό της αύξησης των θέσεων εργασίας και την πιθανή επίπτωσή του στα εισοδήματα. Η στεγαστική αγορά, ωστόσο, παραμένει η φωτεινή αχτίδα, καθώς οι τιμές των κατοικιών επιταχύνθηκαν τον Αύγουστο.

Η συνεχιζόμενη αδυναμία στις δαπάνες των επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση των προσλήψεων, μπορεί να κάνουν δυσκολότερη για τη Fed την αύξηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων της. Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed άρχισε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της.
Οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά, εκτός αυτών για αεροπλάνα, που θεωρούνται ότι προσεγγίζουν τις επενδυτικές δαπάνες των επιχειρήσεων, υποχώρησαν 0,3% τον προηγούμενο μήνα μετά τη μείωσή τους κατά 1,6% τον Αύγουστο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Conference Board μειώθηκε στις 97,6 μονάδες από 102,6 τον Σεπτέμβριο. Οι καταναλωτές ήταν λιγότερο αισιόδοξοι για την αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με έρευνα του Reuters μεταξύ οικονομολόγων, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,6% στο τρίτο τρίμηνο από 3,9% στο δεύτερο τρίμηνο. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την Πέμπτη τα στοιχεία για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.