Quantcast
ΗΠΑ: Απρόβλεπτες οι συνέπειες από ένα «ναυάγιο» στις ελληνικές διαπραγματεύσεις - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Απρόβλεπτες οι συνέπειες από ένα «ναυάγιο» στις ελληνικές διαπραγματεύσεις

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη εξεύρεσης μίας πραγματικής λύσης για την Ελλάδα εξαίρει για ακόμη μία φορά η Ουάσιγκτον, ασκώντας νέες πιέσεις προς Βρυξέλλες και Αθήνα.

Ειδικότερα, ενόψει της συνεδρίασης των G7, αξιωματούχοι των ΗΠΑ εστιάζουν στην ανάγκη εξεύρεσης μίας πραγματικής, όπως χαρακτηρίζουν, λύσης για την Ελλάδα.

Παράλληλα, καλούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταλήξουν σε μία συμφωνία.

Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιούν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, δεν θα ζημιωθεί μόνο η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, καθώς οι συνέπειες για τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες οικονομίες θα είναι απρόβλεπτες.

Άλλωστε, στο επίκεντρο της συνάντησης της ομάδας των G7 θα βρεθεί το ελληνικό ζήτημα, καθώς εκκρεμεί η επίτευξη συμφωνίας, χωρίς ωστόσο να αναμένεται η λήψη αποφάσεων.

Από αύριο Τετάρτη έως και την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών της Ομάδα των Επτά ( Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδά), θα συναντηθούν στη Δρέσδη, με οικοδεσπότες τους Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γενς Βάιτμαν, καθώς η Γερμανία ασκεί για το 2015 την Προεδρία της Ομάδας.

Από τα κεντρικά θέματα της συνάντησης αναμένεται να είναι και η Ελλάδα αν και, όπως διευκρίνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, η G7 δεν αποτελεί το πλαίσιο λήψης αποφάσεων για το ζήτημα.

Στην Δρέσδη από τις 27 ως τις 29 Μαΐου θα βρεθούν, εκτός από τους υπουργούς και τους τραπεζίτες, η γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του ΟΟΣΑ Άντζελ Γκουρία και του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, ο Νομπελίστας και οι καθηγητές Οικονομικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Keneth Rogoff και Larry Summers.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης επτά χρόνια μετά την αρχή της κρίσης, αλλά και η προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη στο περιβάλλον υπερχρέωσης των κρατών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται ακόμη το ζήτημα της ρύθμισης των αγορών και της βελτίωσης της συνεργασίας των κρατών σε θέματα φορολογίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.