Quantcast
Handelsblatt: Αναξιόπιστη η Ευρωπαϊκή Ένωση - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Αναξιόπιστη η Ευρωπαϊκή Ένωση

δημοσιεύτηκε:

Ανάλυση για την κατάσταση και την πορεία της ΕΕ με αφορμή την έξοδο της Μ. Βρετανίας δημοσιεύει σήμερα η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο γόητρο της ΕΕ που πλήττεται από την εν λόγω εξέλιξη.

«Με την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν πάλι την ΕΕ μετά από 43 χρόνια επιβεβαιώνεται κάθε επιφυλακτικότητα απέναντι στην ΕΕ. Οι Βρετανοί δεν είναι αξιόπιστοι, ούτε και η Ευρώπη».

Σύμφωνα με την αρθρογράφο η κρίση που περνάει η ΕΕ οφείλεται μεταξύ άλλων και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις προκλήσεις: «Από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008 και τη μάχη για την Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, η ΕΕ ασχολείται κυρίως με τον εαυτό της.

Με το να μην αποτύχουν τελείως οικονομικά οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου, με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, με τη διαχείριση του προσφυγικού και με το να σκεπάσει τη διαφορά μεταξύ εκείνων που ζητούν περισσότερη κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών και προσφύγων εντός της ΕΕ και εκείνων που δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Αυτή η ανθυγιεινή ομφαλοσκόπηση της Ευρώπης ενδέχεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο μετά την βρετανική απόφαση για αποχώρηση».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.