Quantcast
H AIIB συνεργάζεται με συνταξιοδοτικά ταμεία για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών - enikonomia.gr
share

H AIIB συνεργάζεται με συνταξιοδοτικά ταμεία για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών

δημοσιεύτηκε:

Η Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων Υποδομών (AIIB), που έχει την έδρα της στο Πεκίνο, σχεδιάζει τη συνεργασία της με συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες, μεταξύ άλλων μακροχρόνιων επενδυτών, για τη συγχρηματοδότηση έργων υποδομών, δήλωσε ο Πρόεδρός της, Γιν Λικούν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι και άλλες περιφερειακές τράπεζες, που χρηματοδοτούν υποδομές, έχουν εκφράσει, επίσης, ενδιαφέρον για τη συγχρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων μαζί με την AIIB. Σύμφωνα με τον Γιν, η AIIB επεξεργάζεται μηχανισμό που θα επιτρέπει σε μακροπρόθεσμους επενδυτές, όπως τα συνταξιοδοτικά ταμεία και οι ασφαλιστικές εταιρείες, να συμμετέχουν στη χρηματοδότηση έργων υποδομών.

Η AIIB έχει εγκρίνει ήδη τέσσερα δάνεια, συνολικού ύψους 509 εκατ. δολαρίων, για τη χρηματοδότηση έργων στο Μπανγκλαντές, το Πακιστάν, το Τατζικιστάν και την Ινδονησία. Τρία από αυτά αναμένεται να συγχρηματοδοτηθούν με εταίρους, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, η Αναπτυξιακή Τράπεζα Ασίας και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Η AIIB θα αρχίσει να εξετάζει τον Σεπτέμβριο αιτήσεις συμμετοχής στην τράπεζα, που έχουν υποβάλει 30 χώρες, καθώς ζητά τη συμμετοχή περισσότερων χωρών στις προσπάθειες για τη χρηματοδότηση υποδομών. Η τράπεζα ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 και πολλές αναπτυγμένες χώρες – μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Γερμανία, η Αυστραλία και η Σιγκαπούρη – είναι ιδρυτικά μέλη της.

Ο Τζιν πρόσθεσε ότι η πρώτη πολυμερής τράπεζα στον κόσμο, της οποίας ηγείται μία αναπτυσσόμενη χώρα, θα χαράξει μία νέα πορεία στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, ενώ θα ενσωματώσει τις καλύτερες πρακτικές άλλων αντίστοιχων τραπεζών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.