GoPro: Φήμες για εξαγορά από την Apple εκτοξεύουν τη μετοχή της κατά 12%

Άλμα 12% για τη μετοχή της εταιρείας που κατασκευάζει αθλητικές κάμερες, GoPro, στον απόηχο της φήμης για πιθανότητα εξαγοράς από την Apple.

Σημειώνεται ότι η μετοχή έχει χάσει περίπου 45% τους τελευταίους μήνες και βρίσκεται 82% κάτω από το ανώτατο επίπεδο που έχει βρεθεί η μετοχή, κοντά στα 94 δολάρια, αποτελώντας πολύ ελκυστική και προσιτή εξαγορά.

«Πιστεύουμε ότι η GoPro θα ταίριαζε γάντι στο χαρτοφυλάκιο της Apple», είπε στο Marketwatch ο αναλυτής Dan Ives. Ο ίδιος, είχε νωρίτερα αναφέρει σε σημείωμα προς τους πελάτες του ότι μια τέτοια εξαγορά θα «είχε νόημα», δίνοντας το έναυσμα για το ρέλι της μετοχής.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες που κυκλοφορεί αυτή η φήμη, καθώς κι άλλος αναλυτής είχε προβλέψει την κίνηση εξαγοράς. Ταυτόχρονα διατυπώνονται και ανησυχίες για κατώτερες των προσδοκιών πωλήσεις την κρίσιμη περίοδο των γιορτών. Η συνολική αποτίμηση της GoPro στο ταμπλό ακόμα και μετά το ράλι που καταγράφεται σήμερα, είναι εξαιρετικά προσιτή για τα διαθέσιμα της Apple που υπολογίζονται σε 203 δισ δολάρια.

Μια τέτοια κίνηση εξαγοράς θα είχε νόημα και λόγω της παλέτας προϊόντων της GoPro στον τομέα του virtual reality όπου η Apple δεν έχει επιδείξει ακόμα κάτι ανταγωνιστικό απέναντι στη Facebook -που απέκτησε τον πρωτοπόρο της αγοράς Oculus, και τη Microsoft με το πολύ εντυπωσιακό προϊόν Hololens.

Exit mobile version