Γνωρίστε τον Ιάπωνα που έγινε δισεκατομμυριούχος σερβίροντας κρέας με ρύζι

Η άνοδος του δισεκατομμυριούχου Ιάπωνα Κεντάρο Ογκάβουα είναι μία ιστορία
θριάμβου της παράδοσης έναντι του σύγχρονου, μίας νίκης του μαμαδίστικου
φαγητού απέναντι στο fast food.
Η αλυσίδα εστιατορίων Sukiya, που έχει ιδρύσει ο ίδιος και λειτουργεί σε 24ωρη βάση,
προσφέρει το κλασσικό πιάτο «κρέας με ρύζι» για το ποσό των μόλις τριών
δολαρίων.


Η μητρική εταιρεία των εστιατορίων Sukiya, η Zensho, κατέγραψε
ετήσια έσοδα 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να
προέρχεται από την Ιαπωνία, αφήνοντας κατά πολύ πίσω της εταιρείες fast food όπως
η McDonald ‘s.


Επόμενος στόχος του Κεντάρο Ογκάβουα είναι να επεκτείνει την
αυτοκρατορία του και εκτός Ιαπωνίας. Κατά το παρελθόν άνοιξε 34 καταστήματα
στην Κίνα και πλέον λειτουργεί 2.000 εστιατόρια Sukiya σε διάφορες ασιατικές
χώρες, αλλά σε χώρες όπως η Βραζιλία και η Ταϊβάν.


Αυτή η επεκτατική πολιτική βοήθησε τη Zensho να αυξήσει τα έσοδά της κατά 30%
κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. Ο Κεντάρο Ογκάβουα, πρώην εργάτης
ναυπηγείου, ίδρυσε τη Zensho
το 1982 και εξακολουθεί να κατέχει το 40% αυτής. Το ποσοστό αυτό συν τα
δεδουλευμένα μερίσματά του ανεβάζουν το ύψος της περιουσίας του στο ένα
δισεκατομμύριο δολάρια.






Exit mobile version