Γερμανική εισβολή στην αγορά διαδικτυακής διανομής φαγητού σε Τουρκία και Ελλάδα

Η γερμανική εταιρεία διαδικτυακής διανομής φαγητού Delivery Hero προχώρησε στην εξαγορά της τουρκικής εταιρείας ιντερνετικής διανομής φαγητού Yemeksepeti, έναντι τιμήματος 589 εκατ. δολαρίων. Η τουρκική εταιρία έχει υπογραψει επενδυτική συμφωνία ύψους 3 εκατ. ευρώ με την Ελληνική ClickDelivery από το 2013.

Η γερμανική εταιρεία δραστηριοποιείται σε 29 αγορές, επεκτεινόμενη γεωγραφικά σε 5 ηπείρους.

Από την πλευρά της, η τουρκική εταιρεία ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια και κατέκτησε ηγετική θέση στην online αγορά φαγητού, με περισσότερες από 3 εκατ. παραγγελίες μηνιαίως και μέσο ετήσιο ποσοστό ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της, 60%.

Μετά την εξαγορά, την τουρκική εταιρεία θα εξακολουθήσει να διοικεί ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Νεβζάτ Αϊντίν, ο οποίος θα έχει και καθήκοντα επιχειρηματικού συμβούλου στην Delivery Hero.

Η γερμανική εταιρεία έχει την έδρα της το Βερολίνο, ενώ είναι μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Delivery Hero ιδρύθηκε το 2011, ενώ τρία χρόνια αργότερα τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο ταχείας επιχειρηματικής ανάπτυξης. Στο ηλεκτρονικό δίκτυο της εταιρείας συμμετέχουν, με τη διανομή των προϊόντων τους, περισσότερα από 100.000 εστιατόρια διεθνώς.

Exit mobile version