Quantcast
Γερμανία: Πρόβλεψη - σοκ του ΔΝΤ για την οικονομία - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Πρόβλεψη – σοκ του ΔΝΤ για την οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Σε αναθεώρηση της γερμανικής οικονομίας  επί τα χείρω προχώρησε το ΔΝΤ για το 2023. Δηλαδή το Ταμείο εκτιμά πως η οικονομία της Γερμανίας θα συρρικνωθεί κατά 0,5% το  2023, έναντι ύφεσης 0,3% που  ήταν η εκτίμηση του, τον Ιούλιο. Το ΔΝΤ αναφέρεται  και στην  οικονομική παραγωγή της Γερμανίας.

Όπως αναφέρει, η οικονομική παραγωγή της Γερμανίας θα μειωθεί περισσότερο του αναμενόμενου εντός του 2023, αλλά αναμένεται να αναπτυχθεί και πάλι το 2024, και μάλιστα κατά 0,9%. Ωστόσο και αυτή η ανάπτυξη είναι κατά 0,4 μονάδες μικρότερη από τις εκτιμήσεις του περασμένου Ιουλίου.

Το 2022 έκλεισε τελικά με ανάπτυξη 1,8%. Το Ταμείο αποδίδει τη δυσμενέστερη πρόβλεψη στη χαμηλότερη ζήτηση από τους εμπορικούς εταίρους της Γερμανίας, η οποία οδηγεί και σε αδύναμη βιομηχανική παραγωγή. Άλλωστε και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εκτιμά ότι το έτος θα κλείσει με ύφεση 0,4%, λόγω του υψηλού πληθωρισμού και της αποδυνάμωσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Για την παγκόσμια οικονομία

Ο επικεφαλής  οικονομολόγος του ΔΝΤ, Πιέρ-Ολιβιέ Γκουρίνχας αναφέρεται στην πρόβλεψη του Ταμείου για παγκόσμια ανάπτυξη κατά 3,0%  για το 2023. Η παγκόσμια οικονομία δεν κάνει σπριντ, τονίζει, ωστόσο αναφέρει πως  η επιβράδυνση  είναι πιο έντονη στις βιομηχανικές χώρες από ό,τι στις φτωχότερες. Πέρυσι η παγκόσμια οικονομία σημείωσε ανάπτυξη κατά 3,5%.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.