Γερμανία: Η μείωση των εξαγωγών στην Κίνα προκαλεί ανησυχία στις επιχειρήσεις

Οι γερμανικές εξαγωγές στη σημαντική κινεζική αγορά υπέστησαν τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και 25 χρόνια, δημιουργώντας σκιές πάνω από τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία και τονίζοντας τις παγκόσμιες επιπτώσεις από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Καθώς οι νέες παραγγελίες από την Κίνα και άλλες αναδυόμενες οικονομίες μειώνονται, οι γερμανικές επιχειρήσεις φοβούνται ότι τα κακά νέα μόλις αρχίζουν, σύμφωνα με στοιχεία και έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Οι γερμανικές εξαγωγές στις ΗΠΑ και πολλές άλλες αγορές συνεχίζουν να αυξάνονται, περιορίζοντας την επίπτωση από τα προβλήματα με την Κίνα. Με ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, όμως, να γλείφει ακόμη τις πληγές της από την μακρά κρίση χρέους της Ευρωζώνης, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία είναι ευάλωτη στη συνέχιση της επιβράδυνσης της οικονομίας της Ασίας.

Οι γερμανικές εξαγωγές στην Κίνα μειώθηκαν 4,3% στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2015 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας. Γερμανικές και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες αναμένουν περαιτέρω εξασθένηση των εξαγωγών, όπως έδειξε έρευνα του ινστιτούτου Ifo του Μονάχου.

 

Πηγή: Wall Street Journal

Exit mobile version