Quantcast
Γερμανία: Αύξηση δαπανών με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2015 - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Αύξηση δαπανών με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2015

δημοσιεύτηκε:

Αφού ισοσκέλισε τον κρατικό προϋπολογισμό της, για πρώτη φορά τον τελευταίο σχεδόν μισό αιώνα, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες για τις υποδομές και τη διεθνή βοήθεια τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το Βερολίνο κατάφερε να ισοσκελίσει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό το 2014, έναν χρόνο πριν από την καθορισμένη προθεσμία, μια εξέλιξη ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη για την κυβέρνηση συνασπισμού υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία κηρύττει τη δημοσιονομική πειθαρχία στους εταίρους της Γερμανίας στην ευρωζώνη.

Αλλά η κυβέρνηση της χώρας, η οικονομία της οποίας είναι η ισχυρότερη στην Ευρώπη, δέχεται συνεχώς διεθνείς πιέσεις για να χαλαρώσει την πολιτική της και να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες, ώστε να επανορθώσει τις πεπαλαιωμένες υποδομές της, ιδίως ενόσω μπορεί να επωφεληθεί από τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια.

Στο πλαίσιο του συμπληρωματικού προϋπολογισμού της για το 2015, που θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες κατά 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ, στα €302,6 δισεκ. φέτος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές — αλλά χωρίς αυτές να παραβιάσουν τον στόχο του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.