Gazprom: 42,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα διοχετευθούν σήμερα στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας-Τι λένε οι αναλυτές

φυσικό αέριο

Συνολικά 42,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα διοχετεύσει σήμερα η Gazprom στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός και προσθέτει πως η ποσότητα αυτή είναι σχεδόν ίδια με αυτήν που διοχέτευσε χθες.

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα το ρωσικού φυσικού αερίου μίλησε πρόσφατα στο www.spglobal.com ο αρμόδιος αναλυτής του Ινστιτούτου Ενεργειακών Μελετών στην Οξφόρδη, Τζόναθαν Στερν. Η εποχή που η Ρωσία είχε αυξημένο μερίδιο φυσικού αερίου κατά 30% έχει τελειώσει και δεν θα επιστρέψει, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί ο πόλεμος Ουκρανίας-  Κρεμλίνου, είπε ο Στερν. Και συνέχισε λέγοντας πως  ενδέχεται κάποιες χώρες μεμονωμένα να συνεχίσουν να εισάγουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Ωστόσο ο χάρτης  του φυσικού αερίου και  της ενέργειας της Ευρώπης έχει αλλάξει ριζικά, συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε τον Ιανουάριο πως η χώρα του μπορεί να συνεχίσει να προμηθεύει φυσικό  αέριο στην Ευρώπη, μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διαδρομής, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας.

 

 

Exit mobile version