Quantcast
Γ. Ρος: Συντάξεις και ΦΠΑ το πραγματικό «αγκάθι» για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Γ. Ρος: Συντάξεις και ΦΠΑ το πραγματικό «αγκάθι» για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Οι συντάξεις και ο ΦΠΑ είναι το πραγματικό εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα και όχι η βιωσιμότητα του χρέους, τόνισε ο μεγαλο-επενδυτής Γουίλμπουρ Ρος.

Μιλώντας στο CNBC, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος σημειωτέον, διαθέτει μετοχές, τόσο στην Τράπεζα Κύπρου, όσο και στη Eurobank, εκτίμησε πως στο τέλος, θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, αρκεί να επιλυθεί το ζήτημα των συντάξεων και του ΦΠΑ.

«Το πραγματικό αγκάθι δεν είναι το χρέος, αλλά κυρίως οι συντάξεις και σε δεύτερο επίπεδο, ο ΦΠΑ» τόνισε χαρακτηριστικά.

 «Η διαφωνία έγκειται στο εάν η Ελλάδα θα προβεί σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα παράσχουν την πολιτική κάλυψη στους δανειστές ώστε να συναινέσουν στη διαγραφή του ελληνικού χρέους» εξήγησε αναλυτικά.

Όπως προειδοποίησε, εάν δεν επέλθει συμφωνία και η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, θα καταρρεύσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, του οποίου η έκθεση στην Ελλάδα ανέρχεται στα 80 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή το μέγεθος του Έκτακτου Μηχανισμού Παροχής Ρευστότητας (ELA).

Η έκθεση του Γουίλμπουρ Ρος στην Ελλάδα ανέρχεται σε 30 εκ. δολάρια.

«Η επένδυση στην Ελλάδα στράβωσε, όταν ο Αντώνης Σαμαράς προκήρυξε πρόωρες εκλογές πριν από έξι μήνες» σημείωσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.