FT: Η Goldman Sachs χρηματοδοτεί με εκατοντάδες χιλιάδες λίρες την εκστρατεία κατά του Brexit

Με εκατοντάδες χιλιάδες λίρες έχει χρηματοδοτήσει την εκστρατεία υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Goldman Sachs, σε μία από τις επιφανέστερες αντίστοιχες χορηγίες, γεγονός που αναδεικνύει τη νευρικότητα που επικρατεί μεταξύ των τραπεζών των ΗΠΑ με παρουσία στο μεγάλο χρηματο-οικονομικό κέντρο του Λονδίνου για τους κινδύνος που κρύβει ενδεχόμενο «Brexit».

Ενδεχόμενη έξοδος από την Ε.Ε., θα σήμαινε τη σημαντική εξασθένηση της ισχύος του Λονδίνου ως ένα από τα μεγαλύτερα χρηματο-οικονομικά κέντρα του πλανήτη.

Αυτό επισημαίνει άρθρο των βρετανικών Financial Times (FT), σύμφωνα με το οποίο πολλές ακόμα αμερικανικές τράπεζες έχουν προβεί σε χρηματοδότηση της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., που έχει ονομαστεί «Britain Stronger in Europe».

Για τους FT, η χρηματοδότηση από τράπεζες όπως η Goldman Sachs θα δώσει σημαντική ώθηση στη διαπραγματευτική ισχύ του Βρετανού πρωθυπουργού David Cameron, που ελπίζει να ολοκληρώσει επιτυχώς – και εγκαίρως – την επαναδιαπραγμάτευση των όρων συμμετοχής της χώρας του στην Ε.Ε., ούτως ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο εξόδου της στο επερχόμενο σχετικό δημοψήφισμα, που θα διεξαχθεί είτε τον Ιούνιο του 2016, είτε νωρίς το Φθινόπωρο.

Είναι μάλλον σπάνια η δημόσια έκφραση προτίμησης – και η χρηματοδότηση – εκστρατειών πολιτικού περιεχομένου από επενδυτικές τράπεζες, που σχεδόν πάντα προτιμούν να επενδύουν τα χρήματά τους στις αγορές και σε πελάτες.

Exit mobile version