Quantcast
FΤ: Η γαλλική Disneyland χρεώνει περισσότερο τους ξένους επισκέπτες της από τους Γάλλους - enikonomia.gr
share

FΤ: Η γαλλική Disneyland χρεώνει περισσότερο τους ξένους επισκέπτες της από τους Γάλλους

δημοσιεύτηκε:

Τις καταγγελίες ότι το προσωπικό της Disneyland του Παρισιού χρεώνει περισσότερο τους Βρετανούς και Γερμανούς επισκέπτες της από τους Γάλλους πολίτες, ερευνά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Ειδικότερα, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες για τέτοια κρούσματα στο θεματικό αυτό πάρκο που βρίσκεται ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας κι εξέφρασε ανησυχίες, ότι η γαλλική Disneyland εμποδίζει τους επισκέπτες της, που προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες μέλη της ΕΕ, από το να κάνουν χρήση των εποχικών προσφορών, κάνοντας έτσι τις καλύτερες προσφορές μη διαθέσιμες για εκείνους που δεν διαθέτουν γαλλική πιστωτική κάρτα».

Το προσωπικό της  Disneyland  που αποκλείει τους ξένους τουρίστες από τις προσφορές πακέτων, παραβιάζει κατ’ αυτόν τρόπο  την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η έρευνα θα επικεντρωθεί σε αρκετές περιπτώσεις, στις οποίες για το ίδιο πακέτο, Γάλλοι επισκέπτες πλήρωσαν περίπου 15% λιγότερα χρήματα από Βρετανούς και Γερμανούς επισκέπτες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Disney στο Παρίσι χρεώνει 1,346 ευρώ τους Γάλλους πελάτες για ένα πακέτο προσφοράς, ενώ τους Βρετανούς 1,870 ευρώ και τους Γερμανούς 2,447 για το ίδιο πακέτο», προστίθεται στο δημοσίευμα.

Πάντως με βάση τον κανονισμό της ΕΕ, οι χώρες-μέλη απαγορεύεται να καθορίζουν τις τιμές σύμφωνα με την εθνικότητα ή την χώρα διαμονής των επισκεπτών.

 Πηγή της ΕΕ ανέφερε στην εφημερίδα Guardian ότι η Γαλλία είναι τώρα υποχρεωμένη να διασφαλίσει ότι η Disneyland συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της ΕΕ περί θεμιτών εμπορικών πρακτικών.  Και οι Βρυξέλλες αναμένεται να επικοινωνήσουν με το Παρίσι για την υπόθεση αυτή».

Αν όμως η Γαλλία αρνηθεί να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος της Disneyland,  τότε οι Βρυξέλλες μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια εναντίον του Παρισιού.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.