Quantcast
FT: Ένας... μη διπλωμάτης στο τιμόνι του Foreign Office - enikonomia.gr
share

FT: Ένας… μη διπλωμάτης στο τιμόνι του Foreign Office

δημοσιεύτηκε:

«Ο νέος Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον έχει κάνει κατά το παρελθόν δημόσιες παρεμβάσεις για τις διεθνείς εξελίξεις, αλλά όχι πάντοτε με τρόπο που θα εκτιμούσαν οι εταίροι της Βρετανίας», αναφέρει ρεπορτάζ των Financial Times που σκιαγραφεί το προφίλ του νέου Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας κάνοντας μία αναδρομή σε παλαιότερες τοποθετήσεις του επί των διεθνών εξελίξεων.

«Πολλά από τα σχόλια του έγιναν στην εβδομαδιαία του στήλη στην Daily Telegraph, για την οποία πληρώνεται περίπου 275.000 στερλίνες το χρόνο και που τώρα ίσως δεχθεί πίεση να την αφήσει», σημειώνεται στο ρεπορτάζ που προσθέτει: «Ο κ. Τζόνσον έχει ασκήσει κριτική και στον Μπαράκ Ομπάμα, υπονοώντας νωρίτερα φέτος ότι η απόφαση του να μετακινήσει μια προτομή του Τσόρτσιλ από το οβάλ γραφείο μπορεί να αντανακλά την «πατροπαράδοτη απέχθεια του ημι-Κενυάτη προέδρου για την βρετανική αυτοκρατορία. Σημειώνεται ότι ο κ. Τζόνσον είναι Αμερικανός πολίτης και γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη».

Παράλληλα, επισημαίνεται: «Το 2008, ο κ. Τζόνσον απολογήθηκε μετά τον χαρακτηρισμό πολιτών της κοινοπολιτείας ως «αραπάκια». Στο ίδιο άρθρο είχε αναφερθεί στα «χαμόγελα-καρπούζι», σε μια προσπάθεια να ειρωνευτεί τις επισκέψεις τουΤόνι Μπλερ στην αφρικάνικη ήπειρο. (σ.σ. πρόκειται για ένα ρατσιστικό στερεότυπο που συνδέει τους Αφρικανούς με μεγάλη όρεξη για καρπούζια)».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.