Quantcast
Ford: Σχέδιο περικοπής 10.330 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη και «κόψιμο» νέων μοντέλων - enikonomia.gr
share

Ford: Σχέδιο περικοπής 10.330 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη και «κόψιμο» νέων μοντέλων

δημοσιεύτηκε:

Η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας, Ford Motor Co σχεδιάζει να προβεί στη μείωση 10.330 θέσεων εργασίας αλλά συγχρόνως και να αποσύρει και ορισμένα μοντέλα από την ευρωπαϊκή αγορά  προκειμένου να διατηρήσει τα κέρδη της, σύμφωνα  με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Η Ford σχεδιάζει να αποσύρει τα μοντέλα που δεν καταγράφουν ιδιαίτερα υψηλές πωλήσεις αλλά να επικεντρωθεί στα μοντέλα των αυτοκινήτων που σημειώνουν υψηλές πωλήσεις όπως τα οχήματα SUV τα οποία είναι ανταγωνιστικά στην ευρωπαϊκή αγορά».

Μάλιστα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής της Ford Jim Farley αρνήθηκε να αναφέρει ποια μοντέλα της Ford θα αποσυρθούν ωστόσο επισήμανε πως οι πωλήσεις του «B-Max» και του «S-Max» κατέγραψαν διψήφια πτώση των πωλήσεων  το 2015. 

Πάντως τόσο η Ford όσο και οι αντίπαλες εταιρείες έχουν χάσει δισεκατομμύρια δολάρια από την ευρωπαϊκή αγορά τα τελευταία έξι χρόνια λόγω της κατακόρυφης πτώσης πωλήσεων των αυτοκίνητων.  

Τόσο χαμηλή πτώση πωλήσεων των αυτοκινήτων  έχει να καταγραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι: «Η Ford έχει σχεδιάσει 5 νέα μοντέλα SUV (συμπεριλαμβανομένου του Edge crossover) τα οποία θα τα λανσάρει τα επόμενα τρία χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά. Ενώ η διοίκηση της εταιρείας έχει δηλώσει στο παρελθόν οτι σκοπεύει να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 600.000 οχήματα μέχρι το 2020»…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.