Quantcast
Φειδίας Παναγιώτου: Πόσα χρήματα βγάζει ως ευρωβουλευτής - enikonomia.gr
share

Φειδίας Παναγιώτου: Πόσα χρήματα βγάζει ως ευρωβουλευτής

δημοσιεύτηκε:

Στο ερώτημα «πόσα παίρνει ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» απαντά με βίντεο στο TikTok ο Κύπριος ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου. Ο 24χρονος κατάφερε να κάνει την ανατροπή στην Κύπρο και  κατάφερε να εκλεγεί.

Ο Φειδίας Παναγιώτου εξηγεί αναλυτικά πόσα χρήματα λαμβάνει ο ίδιος, ενώ στο τέλος απευθύνει μια ερώτηση στους πολίτες: αν πιστεύουν ότι τα μέλη της Ευρωβουλής πληρώνονται παραπάνω από αυτά που κάνουν ή λιγότερο.

Στο βίντεο ακούγεται να λέει: «Αρχικά παίρνω 8.000 ευρώ στην τσέπη μου και επιπρόσθετα, κάθε ημέρα εργασίας, δηλαδή κάθε μέρα που έρχομαι στο Κοινοβούλιο και υπογράφω, παίρνω επιπλέον 350 ευρώ, το οποίο είναι λίγο περίεργο».

«Εκτός αυτού, λαμβάνω 30.000 ευρώ τον μήνα για τον μισθό της ομάδας μου. Επιπλέον, μπορώ να έχω ένα γραφείο στη χώρα μου και για αυτό έχω προϋπολογισμό από το Κοινοβούλιο έως και 5.000 ευρώ», συμπληρώνει.

«Επιπλέον με όλα αυτά, μου δίνονται και 4.000 ευρώ τον μήνα για να προωθήσω την δουλειά που κάνω εδώ στο Κοινοβούλιο. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, είναι ότι λαμβάνω 10.000 το μήνα για να μπορώ να φέρω κόσμο στο Κοινοβούλιο και να του εξηγήσω τι κάνουμε εδώ», λέει.

Ο ευρωβουλευτής προσθέτει και ορισμένα προνόμια που τού δίνονται εκτός από τα χρήματα, τα οποία σε σύνολο έως τώρα έχουν φτάσει τα 60.000 ευρώ, όπως έναν οδηγό για να τον μεταφέρει στις Βρυξέλλες και καλυμμένα έξοδα για να επιστρέφει στη χώρα του.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ:

@fidiasmepHow Much Politicians Get Paid♬ original sound – fidias

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.