Quantcast
Fed: Σήμερα η συνεδρίαση της Τράπεζας για τα επιτόκια-Τι λένε οι οικονομολόγοι - enikonomia.gr
share

Fed: Σήμερα η συνεδρίαση της Τράπεζας για τα επιτόκια-Τι λένε οι οικονομολόγοι

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα, Τετάρτη συνεδριάζει η Fed για το θέμα των  βασικών επιτοκίων. Όπως αναφέρει το  www.investopedia.com η Fed αναμένεται να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο  5,25& με 5,5%  και δεν εκτιμάται πως θα ανακοινωθούν αλλαγές στη νομισματική πολιτική της. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό  των τελευταίων 23 ετών που  καταγράφει το επιτόκιο της Fed και στο επίπεδο αυτό βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο προκειμένου να διατηρηθεί η πτωτική πορεία στον πληθωρισμό.

Για το θέμα των επιτοκίων της Fed μίλησαν οι οικονομολόγοι στην ιστοσελίδα των  Financial Times  .Όπως ανέφεραν οικονομολόγοι, η  Federal Reserve θα μειώσει μόνο μία φορά τα επιτόκια φέτος,  διότι το φαινόμενο του πληθωρισμού  αναγκάζει την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να προσαρμόσει το πρόγραμμά της για να μειώσει το κόστος δανεισμού. Αλλά και οι αξιωματούχοι της Fed θεωρούν πως τα  επιτόκια αυτά θα διατηρηθούν σε αυτό το εύρος.  Ωστόσο δεν αποκλείεται τα επιτόκια της Fed να μειωθούν 2 ή λιγότερες φορές φέτος από 3 φορές που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Αλλά και το 1/3 οικονομολόγων που συμμετείχε σε μια δημοσκόπηση είπε πως η Fed θα κάνει την πρώτη της μείωση των επιτοκίων φέτος τον Σεπτέμβριο, στην τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Είναι πιθανό η Fed να μειώσει τα επιτόκια της τον Σεπτέμβριο «και ίσως να γίνει  μια ακόμη μείωση αργότερα εντός του έτους, μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ» είπε από πλευράς της η  καθηγήτρια στο Κολέγιο Λαφαγιέτ,  Τζούλι Σμιθ. Ωστόσο την ίδια στιγμή  είπε πως οι αλλαγές στην πολιτική της Fed για τα επιτόκια θα ήταν «πολύ δύσκολες»  επειδή αυτό θα έχει μια αλληλεπίδραση με την  πολιτική των ΗΠΑ και τις προεδρικές εκλογές.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.