Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο ετών αυξήθηκαν τον Ιανουάριο οι παγκόσμιες τιμές τροφίμων σύμφωνα με την υπηρεσία τροφίμων του ΟΗΕ (FAO).
Οι τιμές των τροφίμων στον δείκτη του FAO κινούνταν πτωτικά για πέντε συνεχόμενα χρόνια, λόγω της επαρκούς προσφοράς, της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας και του ισχυρού αμερικανικού δολαρίου.
Όμως τον Ιανουάριο ο δείκτης, ο οποίος μετρά τις μηνιαίες μεταβολές τιμών ενός καλαθιού δημητριακών, ελαιούχων σπόρων, γαλακτοκομικών προϊόντων, κρέατος και ζάχαρης, διαμορφώθηκε στις 173,8 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2015, όπως μεταδίδει το Reuters.