Φάιμαν: Κατανοώ τις κόκκινες γραμμές του Τσίπρα, αλλά να κάνει ένα βήμα προσέγγισης

Πλήρη στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα παρείχε ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ξεκαθαρίζοντας ότι «κατανοεί» τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση, ο Καγκελάριος υπογράμμισε ότι «κατανοεί» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που έχει θέσει «κόκκινες» γραμμές και που δεν θέλει να κάνει περικοπές οι οποίες θα πλήξουν τους πιο αδύναμους

Ταυτόχρονα, ο καγκελάριος ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες αποφασιστικές ημέρες θα καταβάλει έντονες προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης και θα έχει προς τούτο συνομιλίες με τις ηγεσίες στις γειτονικές χώρες.

Κατά την άποψη του, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τώρα ένα βήμα προσέγγισης με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαφορετικά, όπως σημειώνει, τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Στην ίδια συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών προσθέτει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της απάτης, κάτι που ο ίδιος του είπε στη διάρκεια των συνομιλιών τους στην Αθήνα.

Exit mobile version