Ευρωζώνη: «Πρωταθλήτρια» στην ανεργία η Ελλάδα

Η ανεργία στην ευρωζώνη παρέμεινε τον Νοέμβριο στα χαμηλότερα επίπεδά της εδώ και πάνω από επτά χρόνια σύμφωνα με το Bloomberg.

Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 9,8% τον Νοέμβριο, όπως ενημέρωσε σήμερα η Eurostat από το Λουξεμβούργο, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι η ανεργία ελαττώνεται σταθερά από το peak του 12,1% που άγγιξε το 2013, λόγω της άνευ προηγουμένου τόνωσης που χρησιμοποίησε η ΕΚΤ για να αναβιώσει την ανάπτυξη και να πυροδοτήσει τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το χαμηλότερο ποσοστό στην περιοχή σημειώθηκε στη Γερμανία και ήταν 4,1%, ενώ στην Ισπανία διαμορφώθηκε σε 19,2%. Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανεργίας ήταν 23,1% για τον Σεπτέμβριο, τον τελευταίο μήνα για τον οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την ανεργία, τόσο στο συνολικό ποσοστό, όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 46,1%. Ακολουθεί η Ισπανία με 19,2% και 44,4% αντίστοιχα, με στοιχεία, όμως, του Νοεμβρίου 2016. Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας τον Νοέμβριο καταγράφηκαν στην Τσεχία (3,7%) και τη Γερμανία (4,1%).


Exit mobile version