Εργάτης έκανε οτοστόπ και σταμάτησε ο… πρόεδρος της Ουρουγουάης

Μία έκπληξη περίμενε έναν άνδρα που έκανε ότοστοπ σε έναν αυτοκινητόδρομο στη νοτιοδυτική Ουρουγουάη όταν είδε να σταματάει μπροστά του το αυτοκίνητο του προέδρου της χώρας Χοσέ Μουχίκα ο οποίος δεν δίστασε καθόλου να του προσφέρει τις υπηρεσίες του και να τον μεταφέρει μέχρι την κοντινότερη πόλη.

Στις 5 Ιανουαρίου ο Χεράλντ Ακόστα, πήγε στη δουλειά του, σε ένα εργοστάσιο στο Μόντες δελ Πλάτα, όμως του απαγορεύτηκε η είσοδος επειδή δεν είχε ανανεώσει την ταυτότητά του μετά τη λήξη της. Αποφάσισε τότε να επιστρέψει στο σπίτι του κάνοντας ότο-στοπ.

Όπως περιγράφει περπάτησε για λίγο κάτω από τον καυτό ήλιο και αφού τον προσπέρασαν 25 με 30 αυτοκίνητα ένα φορτηγάκι με επίσημες πινακίδες, που το ακολουθούσε ένα άλλο αυτοκίνητο, σταμάτησε μπροστά του.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου τον ρώτησε πού πήγαινε και αφού ο εργάτης του απάντησε ότι ήθελε να πάει στην πόλη Χουάν Λακάσε ο οδηγός προσφέρθηκε να τον μεταφέρει προς έναν ενδιάμεσο προορισμό.

Όταν ανέβηκε στο φορτηγάκι συνειδητοποίησε ότι η οδηγός δεν ήταν άλλη από τη Λουσία Τοπολάνσκι, τη γερουσιάστρια και σύζυγο του “Πέπε” Μουχίκα, του προέδρου της χώρας , ο οποίος μάλιστα καθόταν δίπλα της μαζί με το σκυλάκι τους, τη Μανουέλα.

“Η διαδρομή ήταν σύντομη αλλά και οι δύο ήταν πολύ φιλικοί”, σχολίασε ο εργάτης ο οποίος έχει αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες από την αναπάντεχη συνάντησή του με τον πρόεδρο και τη σύζυγό του που έγινε για λίγο ο προσωπικός “σοφέρ” του.

Ο Μουχίκα είναι πασίγνωστος στην Ουρουγουάη για τον απλό τρόπο ζωής που ακολουθεί και για το γεγονός ότι παραβλέπει συχνά το πρωτόκολλο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, που λήγει την 1η Μαρτίου, ξεχώριζε πάντα για την απλότητά του και για το γεγονός ότι συμπεριφερόταν ως απλός πολίτης, όπως τη φορά που τον εντόπισαν σε ένα κατάστημα ειδών υγιεινής να αγοράζει ένα κάθισμα τουαλέτας.

 

megatv.com

Exit mobile version