Έρευνα για τις καταναλωτικές τάσεις των Γερμανών στον τομέα των τροφίμων

Η δημογραφική εξέλιξη του γερμανικού πληθυσμού προκαλεί αλλαγές στο εμπόριο τροφίμων σύμφωνα με όσα αναφέρει πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στο Μόναχο.

Για το 2020 εκτιμάται ότι το ποσοστό των ηλικιωμένων θα ανέλθει σε περίπου 1/3 επί συνόλου πληθυσμού (έναντι 25% το 2000). Σύμφωνα με μελέτη της Νielsen οι ηλικιωμένοι καταναλωτές επιθυμούν περισσότερο ευκρινείς περιγραφές προϊόντων επί της συσκευασίας, μικρότερες συσκευασίες, βοήθεια στο πακετάρισμα των προϊόντων κατά την πληρωμή και ευκολα προσβάσιμα ταμεία.

Τα νοικοκυριά ενός ατόμου σε όλη τη Γερμανία αντιστοιχούν σε 19,6% επί συνόλου έναντι 15,6% πριν από 10 έτη. Τα εν λόγω νοικοκυριά έχουν διαφορετικές απαιτήσεις στα μεγέθη συσκευασίας, στα προϊόντα convenience και στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Τέλος η καλή οικονομική κατάσταση στη Γερμανία, ωθεί την ζήτηση για προϊόντα bio και vegan. To 60% των εμπόρων τροφίμων εκτιμά ότι για αυτά τα προϊόντα ο καταναλωτής είναι διαθέσιμος να καταβάλλει τιμή αυξημένη μέχρι  και 10%.

Πηγή: Agrotypos.gr

Exit mobile version