Quantcast
Έρχεται «τσεκούρι» από την Boeing σε 17.000 θέσεις εργασίας - enikonomia.gr
share

Έρχεται «τσεκούρι» από την Boeing σε 17.000 θέσεις εργασίας

δημοσιεύτηκε:

” Τσεκούρι” σε 17.000 θέσεις εργασίας θα βάλει παγκοσμίως η Boeing. Ο αριθμός μεταφράζεται σε ποσοστό 10%. Στην ενέργεια αυτή θα προβεί η εταιρεία επειδή υπάρχει καθυστέρηση 1 έτους στις πρώτες παραδόσεις του αεροσκάφους 777Χ αλλά και του ότι είχε και απώλειες ύψους 5 δισ. δολαρίων κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την απεργία που κάνουν εδώ και 1 μήνα συνολικά 33.000 εργαζόμενοι της στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ καθώς αυτό καθυστερεί την παραγωγή των αεροσκαφών 737 ΜΑΧ, 767 και 777. Μάλιστα ο εκτελεστικός διευθυντής της Boeing, Κέλι Όρτμπεργκ ανέφερε πρόσφατα πως « είναι αναγκαίο να γίνει μείωση του προσωπικού στην εταιρεία αυτή προκειμένου να   προσαρμοστεί η εταιρεία στην οικονομική πραγματικότητα ». « Αλλάζουμε το επίπεδο του προσωπικού μας προκειμένου να προσαρμοστούμε στην οικονομική πραγματικότητά μας και να εστιάσουμε στις προτεραιότητες μας. Μέσα στους επόμενους μήνες θα μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων  μας σχεδόν κατά 10%.  Οι απολύσεις αυτές  θα αφορούν μεταξύ άλλων στελέχη της διοίκησης, διευθυντές και εργαζόμενους » συμπλήρωσε.

Επίσης επισημαίνεται πως στις 20 Σεπτεμβρίου, η εταιρία απέλυσε τον Τεντ Κόλμπερτ που ήταν ο υπεύθυνος του προβληματικού τομέα Διαστήματος και Άμυνας. Υπενθυμίζεται πως ο Όρτμπεργκ ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας τον Αύγουστο και είχε υποσχεθεί πως η Boeing  θα κάνει μια “επανεκκίνηση” των σχέσεων της με τους εργαζόμενους αλλά και με την Ένωσή τους.

Boeing: Η μετοχή της και τα έσοδα

Αξιοσημείωτο είναι δε πως, η τιμή των μετοχών της Boeing σημείωσε πτώση 1,1%στο Χρηματιστήριο, μόλις γνωστοποιήθηκε η απόφαση της εταιρείας για μείωση των θέσεων εργασίας. Η Boeing ανέφερε πως έχει έσοδα προ φόρων ύψους 5 δισ. δολαρίων από τον τομέα της άμυνας αλλά και από δύο ακόμη προγράμματα επιβατικών αεροσκαφών.  Ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση των κερδών της Boeing αναμένεται να γίνει στις 23 Οκτωβρίου.

Πάντως η εταιρεία ανέφερε πρόσφατα σε ανακοίνωση της, πως στα 17,8 δισ. δολάρια αναμένεται να διαμορφωθούν τα έσοδα της και πως θα υπάρξει μια μέση απώλεια ανά μετοχή στα 9,97 δολάρια, αλλά κι ένα καλύτερο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα λειτουργικής οικονομικής ρευστότητας ύψους 1,3 δισ. δολαρίων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.