Ελβετία: Κίνδυνος για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα από τα επίπεδα χρέους σε ΗΠΑ και Ευρώπη – Η προειδοποίηση της υπουργού Οικονομικών

Τα επίπεδα χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη αποτελούν κίνδυνο για τη διεθνή χρηματοπιστωτική σταθερότητα και για την Ελβετία, δήλωσε η Ελβετή υπουργός Οικονομικών Karin Keller-Sutter.

Σε συνέντευξή της στην ελβετική εφημερίδα Blick, η Keller-Sutter εξήρε τα “πειθαρχημένα” οικονομικά της Ελβετίας, τα οποία, όπως είπε, επέτρεψαν στη χώρα να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις που προέκυψαν από την πανδημία COVID-19 και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αντίθετα, άλλες χώρες είναι “τόσο υπερχρεωμένες που δύσκολα μπορούν πλέον να δράσουν”, είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Γαλλία.
“Ή ρίξτε μια ματιά στην Αμερική. Αυτή είναι μια ωρολογιακή βόμβα. Το μίνι κραχ στα χρηματιστήρια στις αρχές Αυγούστου ήταν μια προειδοποιητική βολή”, ανέφερε η υπουργός. “Ήταν μια έκφραση του φόβου των επενδυτών για ύφεση.

Τα επίπεδα χρέους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αποτελούν κίνδυνο για τη διεθνή χρηματοπιστωτική σταθερότητα και κίνδυνο για την Ελβετία”, σημείωσε η Ελβετή Υπουργός Οικονομικών.

Exit mobile version