Quantcast
DW: «Μια καλή μέρα για την Ελλάδα» - enikonomia.gr
share

DW: «Μια καλή μέρα για την Ελλάδα»

δημοσιεύτηκε:

H συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών σε σχέση με τα προαπαιτούμενα του πρώτου πακέτου ανοίγει το δρόμο για τις εκταμιεύσεις της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα», ανέφερε ο επίτροπος, επισημαίνοντας ότι μετά από δύσκολες συζητήσεις μέρα και νύχτα και την πρόοδο που είχαμε πετύχει τις προηγούμενες μέρες, τελικά επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για τα προαπαιτούμενα του πρώτου πακέτου».

 

Εκταμίευση μετά την ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή

 

Ο κ. Μοσκοβισί έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία για τα γενόσημα φάρμακα, τη διακυβέρνηση του χρηματοπιστωτικού τομέα, και κυρίως τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, θέμα, όπως είπε, εξαιρετικά δύσκολο και σημαντικό για τη φερεγγυότητα των τραπεζών και τη δημιουργία μιας κουλτούρας πληρωμών στην Ελλάδα αλλά και καταπολέμησης των κακοπληρωτών. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προσωπικά είχε επιμείνει ώστε η συμφωνία να προστατεύει τα πλέον ευάλωτα και φτωχά νοικοκυριά.

Για τη συνέχεια, ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε ότι σήμερα η Ομάδα Εργασίας του Εurogroup αναμένεται να διαπιστώσει τη συμφωνία, η οποία μέχρι την Πέμπτη θα περάσει και θα υιοθετηθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Θα ακολουθήσει μια αξιολόγηση της υιοθέτησης των μέτρων από τους θεσμούς και αμέσως μετά τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να αποφασίσει την εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ της υποδόσης και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, μόλις η συμφωνία υιοθετηθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, δήλωσε από την πλευρά και ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.