Quantcast
ΔΟΕ: Η παραγωγή πετρελαίου του Ιράν μπορεί να αυξηθεί κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα - enikonomia.gr
share

ΔΟΕ: Η παραγωγή πετρελαίου του Ιράν μπορεί να αυξηθεί κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα

δημοσιεύτηκε:

Η παραγωγή πετρελαίου του Ιράν από τις υπάρχουσες γεωτρήσεις αναμένεται να αυξηθεί κατά μισό εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα εντός ενός έτους μετά την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης τον Ιανουάριο, αλλά η ανάπτυξη νέων πετρελαιοπηγών θα πάρει χρόνο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.

Το Ιράν, που προηγουμένως ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας του ΟΠΕΚ, θα πρέπει να αποδείξει ότι οι υπάρχουν πρόσφορες συνθήκες για τους διεθνείς επενδυτές καθώς και προβλεψιμότητα στις αγορές, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Φατίχ Μπιρόλ.

Η εκτίμηση του Μπιρόλ για την αύξηση της παραγωγής του Ιράν από τις υπάρχουσες πετρελαιοπηγές συμβαδίζει με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της αγοράς. Μετά το πετρέλαιο, μπορεί να αυξηθεί και η παραγωγή του ιρανικού αερίου, δήλωσε ο ίδιος.

«Είναι παραπλανητικό να πιστεύει κανείς ότι θα υπάρξει τεράστια ποσότητα παραγωγής νέου ιρανικού αργού και φυσικού αερίου που θα εισέλθει στην αγορά βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Μπιρόλ στο περιθώριο εκδήλωσης στο Πεκίνο για την 20η επέτειο της συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.

«Θα πάρει κάποιο χρόνο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη νέων πετρελαιοπηγών, τη χρηματοδότηση των διαδρομών μεταφοράς και τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών στην αγορά».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.