Quantcast
Deutsche Welle: Η Γερμανία δεν έχει λόγο να αλλάξει στάση έναντι της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Deutsche Welle: Η Γερμανία δεν έχει λόγο να αλλάξει στάση έναντι της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Η Γερμανία δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει στάση εκτιμά ο Michael Ηutter, επικεφαλής του γερμανικού Οικονομικού Ινστιτούτου (ΙW).

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Γερμανός αναλυτής θεωρεί εύλογη την απόρριψη του ελληνικού αιτήματος για παράταση του προγράμματος δανεισμού και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να ευθυγραμμιστεί με τους ευρωπαϊκούς όρους.

Η εσπευσμένη απόρριψη από την πλευρά της Γερμανίας του αιτήματος για παράταση του προγράμματος δανεισμού, που είχε αποστείλει νωρίτερα χθες η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, είναι δικαιολογημένη κατά τον Michael Hutter, διευθυντή του Ινστιτούτου της Γερμανικής Οικονομίας (IW).

Όπως επισήμανε στο μικρόφωνο της DW, «το γράμμα δείχνει πράγματι μία προσέγγιση, αν λάβει κανείς υπόψη του τις ακραίες θέσεις που υιοθετούσε προηγουμένως η νέα ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο, δεν περιλαμβάνει τα στοιχεία που συνάδουν με τις προϋποθέσεις στις οποίες βασίζονται η πολιτική διαχείρισης της κρίσης και η λογική του Eurogroup».

Ο διευθυντής του IW, που πρόσκειται στους εργοδότες, επισήμανε ότι ο επικεφαλής της Κομισιόν J.C. Juncker είναι αναρμόδιος να αποφασίσει για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο αποτελεί σαφή αρμοδιότητα του Eurogroup.

Σύμφωνα με τον κ. Hutter, «θα πρέπει να είναι απόλυτα ευδιάκριτο ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται εν τέλει αυτά που δεν θέλει να αποδεχθεί έως τώρα.

Δηλαδή να υπάρξει ένα συνοδευτικό της βοήθειας πλαίσιο, το οποίο να καθορίζει τη διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα και να περιγράφει τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη μεσοπρόθεσμη εξέλιξη του κρατικού χρέους».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.