Deutsche Bank: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να πληρώσει αύριο τη δόση στο ΔΝΤ

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να πληρώσει αύριο τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτιμά η Deutsche Bank, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μπορεί να ζητήσει την ενοποίηση των δόσεων σε μία, η οποία θα πληρωθεί στο τέλος του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, δεν υπάρχει κάποια σαφής ένδειξη για το πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από μια συμφωνία.

Ο επικεφαλής της ΕΚT, Μάριο Ντράγκι, χτες είπε ότι θέλει την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη αλλά γι’ αυτό απαιτείται μια «ισχυρή» συμφωνία.

Αυτό που σημαίνει ότι θα είναι μια συμφωνία για την οποία όλα τα μέρη θα είναι ικανοποιημένα, ενώ θα συμβάλει στην ανάπτυξη, στη χρηματοδότησης αλλά και θα είναι δίκαιη.

Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το ακριβές περιεχόμενο μιας τέτοιας «ισχυρής» συμφωνίας ή σχετικά με το πώς η ΕΚΤ μπορεί να ανταποκριθεί σε περίπτωση μη πληρωμής.

Η άποψη της Deutsche Bank, επίσης, τείνει στο ότι η ΕΚΤ δεν θα αναλάβει δράση κατά της Ελλάδας, καθώς (1) έχει μεγάλη ευελιξία για τον μηχανισμό ELA, (2) περιμένει να υπάρξει τουλάχιστον μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Exit mobile version