Quantcast
Der Zeit: Συμμετοχή των προσφύγων στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας - enikonomia.gr
share

Der Zeit: Συμμετοχή των προσφύγων στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας

δημοσιεύτηκε:

Στους «Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας 2016» αναμένεται να συμμετέχουν οι πρόσφυγες αναφέρει ο δημοσίευμα της «Der Zeit» βασιζόμενη σε πρόσφατη σχετική ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ δήλωσε πρόσφατα κατά την επίσκεψη του σε καταυλισμό προσφύγων στην Ελλάδα ότι: «Με το δικαίωμα της ένταξης των προσφύγων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Eπιτροπή θέλει να δείξει την αλληλεγγύη της προς αυτούς.

Ήδη τον Δεκέμβριο 2015, η ΔΟΕ είχε εντοπίσει κάποιους πρόσφυγες οι οποίοι μπορούν να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για αυτό τον λόγο η ΔΟΕ έχει δεσμευτεί να παρέχει αθλητικές εγκαταστάσεις στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο πλαίσιο συνεργασίας της με τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες UNHCR.

Ωστόσο η Eπιτροπή για την παροχή των αθλητικών εγκαταστάσεων στους προσφυγικούς καταυλισμούς, προσπαθεί να συγκεντρώσει το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων (1.830.000 €) από το περασμένο φθινόπωρο».

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.