Quantcast
Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη στην Κων/πολη - enikonomia.gr
share

Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη στην Κων/πολη

δημοσιεύτηκε:

10 νεκροί και 15 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Κων/πολη και συγκεκριμένα στην πλατεία Σουλταναχμέτ που είναι ένα από τα πλέον τουριστικά σημεία της πόλης και βρίσκεται ανάμεσα στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί.

Πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Κυβερνητικοί κύκλοι τους οποίους επικαλούνται τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι επρόκειτο πιθανότατα για τρομοκρατικό χτύπημα.

 

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για επίθεση αυτοκτονίας

Επικαλούμενοι αυτόπτες μάρτυρες τηλεοπτικοί σταθμοί κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας. Σύμφωνα με ορισμένους, η έκρηξη ακούστηκε χιλιόμετρα μακριά. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή. Πλάνα από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς δείχνουν ότι στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα, περιπολικά και οχήματα της πυροσβεστικής.

Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία συγκλονίζεται από σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων. Στα τέλη του 2015, περισσότεροι από 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως στόχο πορεία ειρήνης των Κούρδων στην πρωτεύουσα, Άγκυρα. Επρόκειτο για την πιο αιματηρή επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.