Quantcast
DBRS: Στο 1,5% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2024 -Τι λέει ο οίκος για άλλες χώρες - enikonomia.gr
share

DBRS: Στο 1,5% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2024 -Τι λέει ο οίκος για άλλες χώρες

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση πως θα αυξηθεί το ΑΕΠ της Ελλάδας σε 1,5% το 2024 εκφράζει ο οίκος αξιολόγησης ,DBRS. Σύμφωνα με την πρόβλεψη αυτή, το ΑΕΠ της χώρας θα είναι αυξημένο κατά 0,2% έναντι της πρόβλεψης του Δεκεμβρίου και κατά 2,3% το 2025 (εκτίμηση επίσης βελτιωμένη κατά 0,3%).

Επίσης η DBRS αναφέρεται και στην οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ.  Με 2,1% αναμένεται να τρέξει ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ  το 2024 σημειώνει η DBRS  και τονίζει πως η πρόβλεψη αυτή είναι πολύ καλύτερη από 0,6% που ήταν η εκτίμηση της πριν από 6 μήνες.

Ενώ όσον αφορά στην ανάπτυξη της Ευρώπης ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως αυτή θα παραμείνει κάτω του 1% το 2024. Ωστόσο αυτό δεν θα ισχύσει για την Ισπανία και για κάποιες άλλες μικρές οικονομίες της ζώνης του ευρώ, διευκρινίζει.

Σύμφωνα με τον οίκο, κάποιες αναθεωρημένες προβλέψεις για τις οικονομίες της Ευρώπης το 2024 έχουν μικτό πρόσημο ενώ ελαφρώς αρνητικό πρόσημο είναι για τις  μεγαλύτερες οικονομίες στην Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο) το 2024  Αλλά και η ανάπτυξη της Ιαπωνίας έχει αναθεωρηθεί προς τα κάτω στο 0,7% ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας αναμένεται να τρέξει με 4,6%.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.