CNN: Οκτώ αναδυόμενες αγορές που δεν θα «τρομάξουν» τους επενδυτές

Οκτώ αναδυόμενες αγορές που δεν θα «τρομάξουν» τους επενδυτές καταγράφει το αμερικανικό δίκτυο CNN.

 

Ινδία

Η Ινδία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία του πλανήτη, η οποία μάλιστα στο τρέχον έτος εκτιμάται ότι θα επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξής της σε 9%.

Η Ινδία είναι μία από τις χώρες που επωφελούνται περισσότερο από την απότομη πτώση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου.

 

Κένυα

Η Κένυα αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,5% πέρυσι και προβλέπεται να αυξηθεί 6,8% το τρέχον έτος.

Η χώρα επίσης ωφελείται από τις χαμηλές τιμές πετρελαίου, ενώ απολαμβάνει μια άνθηση του τεχνολογικού της τομέα

Σε αντίθεση με πολλές άλλες αναδυόμενες αγορές, η Κένυα δεν έχει ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με την Κίνα γεγονός που της επιτρέπει να είναι προστατευμένη από την επιβράδυνση της ανάπτυξης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

 

Βιετνάμ

Το Βιετνάμ σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 6,5% πέρυσι και φέτος αναμένεται να ανέλθει σε 6,4%. Η χώρα επωφελείται από την αύξηση του εργατικού δυναμικού της – το 60% του πληθυσμού είναι κάτω των 35 ετών.
Η οικονομία της ασιατικής χώρας αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά από την διακρατική εμπορική συμφωνία των ΗΠΑ και 11 χωρών του Ειρηνικού Ωκεανού, Trans Pacific Partnership

 

Χιλή

Οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για τη Χιλή, επειδή η χώρα έχει καταφέρει να διαφοροποιήσει την οικονομία της κατά τα τελευταία χρόνια.

Η Χιλή συμμετέχει και αυτή στην εμπορική συμφωνία Trans Pacific Partnership, η οποία αναμένεται να δώσει ώθηση στο εξαγωγικό της εμπόριο.

Κολομβία

Η Κολομβία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,5% το 2015, ο οποίος εκτιμάται πως θα ενισχυθεί σε 2,7% το 2016.
Η κυβέρνηση της χώρας έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει περικοπές δημοσιονομικών δαπανών και να λάβει άμεσα μέτρα περιορισμού του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της, προκαλωντας αισιοδοξία στους επενδυτές για το μέλλον της.

 

Μεξικό

Το Μεξικό αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,3% το 2015 και το ΔΝΤ εκτιμά ότι αυτός θα επιταχυνθεί περαιτέρω σε 2,8% το 2016.
Η ανεργία στη χώρα μειώνεται και το αξιόχρεο του Μεξικό αναβαθμίστηκε το 2015, μετά από τη νομοθέτηση ιδιαίτερα σημαντικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση.

 

Ινδονησία

Η Ινδονησία έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση του οικονομικού του προφίλ, αφού χτυπήθηκε από την τελευταία οικονομική κρίση.

Έχει μειώσει το εξωτερικό της χρέος, καθιστώντας την λιγότερο ευάλωτη στις αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Η χώρα έχει επίσης μειώσει με επιτυχία τις δαπάνες της και επιβάλει όρια για το έλλειμμα του προϋπολογισμού της. Η Μεσαία τάξη αυξάνεται.

Περού

To Περού αναμένεται να αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 3,3%. Αν και μία από τις βασικές πηγές εσόδων για τη χώρα είναι η εξορυκτική της βιομηχανία, έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει με μεγάλη επιτυχία στην κατάρρευση των τιμών των βασικών πρώτων υλών, γεγονός που εκτιμάται ιδιαίτερα από την επενδυτική κοινότητα.

 

Exit mobile version