Quantcast
Citigroup: Παγωμένες οι επενδύσεις στην Ελλάδα εν αναμονή μιας συμφωνίας - enikonomia.gr
share

Citigroup: Παγωμένες οι επενδύσεις στην Ελλάδα εν αναμονή μιας συμφωνίας

δημοσιεύτηκε:

Την περασμένη εβδομάδα, ο οικονομικός αναλυτής της Citigroup, Μάτ Κινγκ, κυκλοφόρησε μια έρευνα που δείχνει ότι η ρευστότητα της Kεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) προκαλεί στις αγορές ανισορροπία.

Μετά από συζητήσεις αναλυτών σχετικά με τις πρόσφατες κινήσεις της αγοράς, το δολάριο, το ευρώ και τα επιτόκια, επισημάνθηκε ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά εκφράζουν ανησυχία για τη ρευστότητα, ή μάλλον για την έλλειψή της.

Οι συζητήσεις, αυτές είχαν ως κεντρικό θέμα τα ευρύτερα ζητήματα της ρευστότητας και τη δυναμική της αγοράς. Στην πραγματικότητα, τα θεμελιώδη της αγοράς φαίνεται να λαμβάνουν λιγότερης προσοχής αυτήν την εποχή, υπογραμμίζει ο Μ. Κινγκ.

Ανεπιφύλακτα, η νομισματική πολιτική βρίσκεται στην κορυφή της προσοχής, λόγω του παρεμβατικού ρόλου των Κεντρικών Τραπεζών.

Οι μεγάλοι επενδυτές έχουν ήδη διαχειριστεί ένα μεγαλύτερο μερίδιο από τα χαρτοφυλάκιά τους με το βλέμμα στραμμένο στη ρευστότητα της αγοράς, επισημαίνει επιπλέον στην έρευνά του.

Οι Κεντρικές Τράπεζες έχουν διοχετεύσει ρευστότητα στις αγορές για πολλά χρόνια, δηλώνει ο Μ. Κινγκ, όμως οι traders και οι επενδυτές κινούνται δειλά.

Μπορούν ακόμη να κάνουν ένα βήμα πιο πίσω για ένα χρονικό διάστημα. Αυτό θέτει περαιτέρω πιέσεις στη ρευστότητα και μπορεί να οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο, καταλήγει ο αναλυτής Μάτ Κινγκ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.