Quantcast
Χρυσός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η τιμή του-Τι λένε οι αναλυτές - enikonomia.gr
share

Χρυσός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η τιμή του-Τι λένε οι αναλυτές

δημοσιεύτηκε:

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται και σήμερα η τιμή του χρυσού λόγω του πολέμου Ισραήλ-Ιράν.

Υπενθυμίζεται πως το Ιράν εκτόξευσε εκρηκτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά του Ισραήλ σε αντίποινα για μια ύποπτη ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του στη Συρία την 1η Απριλίου, σηματοδοτώντας την πρώτη του άμεση επίθεση σε ισραηλινό έδαφος.

Όπως μεταδίδει το investing.com, η τιμή του χρυσού  μπορεί να διαμορφώθηκε σήμερα στις 1.42 μμ ώρα Ελλάδας στα 2.366.80 δολάρια ανά ουγγιά ωστόσο το πρωί η τιμή του σκαρφάλωσε στα 2,369,9 δολάρια ανά ουγγιά από 2.374,1 δολάρια ανά ουγγιά που ήταν στο χθεσινό κλείσιμο. Σημειώνεται δε πως νωρίτερα το  www.livemint.com  μετέδωσε πως ο χρυσός διαπραγματεύονταν την τιμή spot περίπου στα  2.360 δολάρια ανά ουγγιά. Η τιμή αυτή είναι αυξημένη κατά 0,70% από το κλείσιμο της  Παρασκευής.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του ivesting.com 

 

 

 

Τι λένε οι αναλυτές για την τιμή του χρυσού

Για την τιμή του χρυσού μίλησαν οι αναλυτές στο www.livemint.com.

Οι τιμές του χρυσού  κινούνται σε ανοδικά επίπεδα  λόγω του πολέμου μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, είπε ο αναλυτής στο τμήμα της Kotak Securities” Bullion & Energy Research”, Royce Vargheese Joseph. Αυτή η γεωπολιτική αβεβαιότητα έχει κάνει αρκετούς να επενδύουν σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως στον χρυσό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τιμή του να αυξάνεται κατά 1,60% συμπλήρωσε ο κ. Royce Vargheese Joseph.

Οι τιμές του χρυσού και του ασημιού αυξάνονται παρά το συνεχές ράλι του δείκτη του δολαρίου είπε από πλευράς του ο επικεφαλής στο τμήμα της HDFC Securities “Commodity & Currency”Anuj Gupta.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.