Χρυσός: Πότε θα αγγίξει η τιμή του νέα ιστορικά υψηλά σύμφωνα με τους αναλυτές- Πώς επηρεάζεται το ασήμι από την παραίτηση του Μπάιντεν

χρυσός

Eνισχύθηκε σήμερα η τιμή του χρυσού, ύστερα από την παραίτηση του  Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα των ΗΠΑ του 2024.

Όπως μετέδωσε το investing.com, σήμερα στις 2μμ ώρα Ελλάδας  η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 0,41% και διαμορφώθηκε στα 2.408,9ο δολάρια ανά ουγγιά .

Nωρίτερα το www.businesslive.co.za επικαλούμενο δημοσίευμα του Reuters ανέφερε πως ο χρυσός spot αυξήθηκε 0,2% και ανήλθε στα 2.405,40 δολάρια ανά ουγγιά ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού ενισχύθηκαν 0,3% στα 2.407,20 δολάρια.  Επίσης ο συντάκτης του άρθρου ανέφερε πως  η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε επειδή οι επενδυτές στράφηκαν σε αυτό  σε μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας για τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η τιμή του χρυσού άγγιξε το ιστορικό υψηλό των 2.483,60 δολαρίων λόγω  των αυξημένων πιθανοτήτων για μείωση επιτοκίων το 2024 από τη Fed  στις ΗΠΑ. Μάλιστα το 97% των αναλυτών αγορών εκτιμά πως θα γίνει μείωση των επιτοκίων  τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Δείτε παρακάτω το σχετικό πίνακα του investing

 

Χρυσός: Τι λένε οι αναλυτές για την τιμή του

Για την του χρυσού μίλησε σύμφωνα με το www.businesslive.co.za ο αναλυτής του  Capital.com, Kyle Rodda που ασχολείται με το κομμάτι των  χρηματοοικονομικών αγορών

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αγγίξει η τιμή του χρυσού νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα πριν τη λήξη του 2024 είπε  ο αναλυτής του  Capital.com Kyle Rodda που ασχολείται με το κομμάτι των  χρηματοοικονομικών αγορών. Και πρόσθεσε πως η προοπτική για μειώσεις επιτοκίων και η πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ ενισχύουν τις τιμές του χρυσού .

Ποια είναι εικόνα στο ασήμι 

Ενώ ασήμι spot υποχώρησε κατά  0,5% και ανήλθε στα 29,11 δολάρια ανά ουγγιά

 

 

 

 

Exit mobile version