Quantcast
Βουλγαρία: Εγκρίθηκε από τη Βουλή ο δανεισμός 8 δισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Βουλγαρία: Εγκρίθηκε από τη Βουλή ο δανεισμός 8 δισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Τα κυβερνητικά σχέδια για τον εξωτερικό δανεισμό ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας, ύστερα από διαβουλεύσεις που διήρκησαν πέντε ώρες.

Αναλυτικότερα, στην ψηφοφορία της πρώτης ανάγνωσης, ψήφισαν υπέρ 161 βουλευτές,  ενώ 50  βουλευτές ψήφισαν κατά, οποίοι προέρχονταν από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το «Ατάκα», ωστόσο υπήρξαν και δώδεκα αποχές.

Μεταξύ άλλων στην ψηφοφορία της δεύτερης ανάγνωσης, το σχέδιο πέρασε με την έγκριση των  159 βουλευτών, ενώ 48  βουλευτές τάχθηκαν κατά και 11 απείχαν από τη διαδικασία.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι το «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών», το κεντροαριστερό ABV και το Βουλγαρικό Δημοκρατικό Κέντρο (BDC) στήριξαν την κυβερνητική πρόταση.

Μάλιστα εκπρόσωποι των  παραπάνω κομμάτων  επισήμαναν ότι: « οι εξηγήσεις που έλαβαν από τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας, Βλάντισλαφ Γκοράνοφ είναι ικανοποιητικές».

Επιπλέον ο Υπουργός Οικονομικών της  χώρας κατά την διάρκεια της ομιλίας του, η οποία διήρκησε 40 λεπτά, παρότρυνε τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν το έργο της κυβέρνησης προκειμένου να  εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι: « οι πολίτες περιμένουν σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις».

Πάντως ο  ίδιος δεν παρέστη στη συνεδρίαση της Βουλής, ωστόσο, μέσω του μηνύματός του, ευχαρίστησε τους βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων που στήριξαν την έγκριση των συμφωνιών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.