Quantcast
«Βόμβα» Φαλσιανί: Η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε καταθέσεις 500 εκατ. ευρώ στην HSBC - enikonomia.gr
share

«Βόμβα» Φαλσιανί: Η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε καταθέσεις 500 εκατ. ευρώ στην HSBC

δημοσιεύτηκε:

Σε σοβαρές αποκαλύψεις προέβη το πρώην στέλεχος της HSBC και αρμόδιος για θέματα πληροφορικής, Ερβέ Φαλσιανί, που έφερε στο φως της δημοσιότητας τη λίστα με βαθύπλουτων καταθετών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Swissleiaks.

Ειδικότερα ο Φαλσιάνι στο βιβλίο του, απόσπασμα του οποίου που προδημοσιεύει η Corriere della Sera, αποκαλύπτει ότι μεταξύ των «μυστικών» καταθετών της ελβετικής τράπεζας είναι και η μητέρα του Γ. Παπανδρέου, Μαργαρίτα, με λογαριασμό ύψους 500 εκατ. ευρώ.

«Η κ. Παπανδρέου είχε λογαριασμό στην HSBC ύψους 500 εκατ. ευρώ» αναφέρει ο Φαλσιάνι υποστηρίζοντας ότι το γεγονός αυτό οδήγησε «στη χρήση της λίστας των χρυσών καταθετών για να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας στις χώρες».

Όπως σημειώνεται στο ιταλικό δημοσίευμα, τουλάχιστον αυτό συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας.

«Ο Φαλσιανί θυμίζει τον Παπανδρέου και μιλάει για πίεση και εκβιασμό», γράφει το ιταλικό δημοσίευμα.

«Το 2011 την ηγεσία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα για τη σωτηρία της Ελλάδας είχε αναλάβει ο Sarcozy που είχε αυτή τη λίστα και γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», γράφει ο Φαλσιανί.

«Όπως είχε συμβεί στις ΗΠΑ, η λίστα της HSBC χρησιμοποιήθηκε σαν όπλο εκβιασμού και διαπραγματεύσεων. Στην Ελλάδα, η λίστα εξαφανίστηκε… Στην Ελλάδα, όπως και αλλού, δεν ξεκίνησε καμία επίσημη έρευνα», συνεχίζει ο Φαλσιανί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γαλλοϊταλός, ο οποίος καταζητείται από τις ελβετικές αρχές, παρέδωσε στις γαλλικές αρχές εμπιστευτικές πληροφορίες από τους λογαριασμούς της HSBC, προκαλώντας σεισμό με τις αποκαλύψεις του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.