Quantcast
Bloomberg: Ο Λουίς δε Γκίνδος επισκίασε ακόμα και τον Σόιμπλε στην επίθεση κατά Βαρουφάκη - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Ο Λουίς δε Γκίνδος επισκίασε ακόμα και τον Σόιμπλε στην επίθεση κατά Βαρουφάκη

δημοσιεύτηκε:

Στην σκληρή στάση, με την οποία αντιμετώπισε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο Ισπανός ομόλογός του Λουίς δε Γκίνδος, στη συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής, αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg. Μάλιστα επισημαίνει ότι ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών επισκίασε ακόμα και τον συνήθη σκληρό του Eurogroup Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο άρθρο που υπογράφουν οι Νίκος Χρυσολωράς και Καρλ Στάνγκο Ναβάρρα, αναφέρεται ότι ο Δε Γκίνδος άσκησε σημαντικές πιέσεις στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ζητώντας να τηρηθούν οι όροι των υφιστάμενων προγραμμάτων διάσωσης της χώρας, εάν θέλει να διατηρήσει την πρόσβαση στην επίσημη χρηματοδότηση.

Μάλιστα, όταν οι Υπουργοί Οικονομικών απέρριψαν την πρόταση Σόιμπλε για μια συνάντηση την Τρίτη, ώστε να εξετάσει το σχέδιο της Ελλάδας, ο Δε Γκίνδος επέμεινε, κερδίζοντας συμφωνία για μια τηλεδιάσκεψη.

Η ισπανική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για τις τύχες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Μια νίκη για τον Βαρουφάκη θα ενίσχυε τα επιχειρήματα του Podemos, ενώ θα εξέθετε τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Η ισπανική κυβέρνηση “ήταν πάντα εποικοδομητική, αλλά έχει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της”, δήλωσε ο Guindos την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες των δύο συντακτών, ο De Guindos καταφέρθηκε εναντίον του Βαρουφάκη στη συνεδρίαση της Παρασκευής, λέγοντάς του ότι έχει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ομολόγων του στην ευρω-περιφέρεια και ότι πρέπει να μάθει πώς η πολιτική διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Δε Γκίνδος, έχει στόχο να αντικαταστήσει τον Γερούν Ντάισεμπλουμ,  ως επικεφαλής της ομάδας του Eurogroup, όταν η θητεία του Ολλανδού λήξει φέτος.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.