Quantcast
Bitcoin: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον  Ιούνιο του 2022 η τιμή του - Τι λένε οι ειδικοί - enikonomia.gr
share

Bitcoin: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον  Ιούνιο του 2022 η τιμή του – Τι λένε οι ειδικοί

δημοσιεύτηκε:

“Εκτινάχθηκε” σήμερα η τιμή του bitcoin καθώς ξεπέρασε για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2022 το επίπεδο των 30.000 δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το www.livemint.comη τιμή του bitcoin αυξήθηκε κατά 2% καθώς ανήλθε στα 30.262 δολάρια. Παράλληλα επισημαίνεται πως τα κέρδη του ανέρχονται σχεδόν στο 6 % από την αρχή του μήνα μετά την άνοδο 23% που κατέγραψε τον Μάρτιο. Σημειώνεται δε πως η αύξηση αυτή ήρθε μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την απασχόληση στις ΗΠΑ τα οποία έδειξαν ότι συνεχίζονται με ισχυρό ρυθμό οι προσλήψεις τον Μάρτιο κάτι το οποίο υποδηλώνει ότι η οικονομία της Αμερικής είναι ακόμη ανθεκτική. Αξιοσημείωτο είναι δε πως το γνωστό κρυπτονόμισμα έχει καταγράψει κέρδη άνω του 80% από τις αρχές του έτους καθώς οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, Fed θα τελειώσει σύντομα την αυστηρή νομισματική πολιτική της για τα επιτόκια.

Τι λένε οι ειδικοί

«Και οι μετοχές που σχετίζονται με το bitcoin σημειώνουν άνοδο λόγω του ράλι του νομίσματος.  Η δυναμική του bitcoin αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα εάν παραμείνουν ευνοϊκοί οι μακροοικονομικοί παράγοντες. Καθώς πλησιάζουμε στη μείωση κατά το ήμισυ του Bitcoin – που  αυτό αναμένεται να γίνει τον Μάιο του 2024- μπορούμε να περιμένουμε η τιμή του Bitcoin να αυξηθεί περαιτέρω » είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Tezos India, Om Malviya.

« Η δημοφιλία του bitcoin αυξάνεται παράλληλα με τον χρυσό και το ασήμι σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η ανοδική πορεία δείχνει ότι οι επενδυτές πιστεύουν στην ανθεκτικότητα της παγκόσμιας μακροοικονομίας αλλά κυρίως εκείνης των Ηνωμένων Πολιτειών» είπε από πλευράς του ο Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, BNS, Gaurav Dahake. « Η BNS  εξακολουθεί να είναι πολύ αισιόδοξη για τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες του Bitcoin και συμβουλεύει με συνέπεια τους επενδυτές να υιοθετήσουν μια προσέγγιση συστηματικού επενδυτικού σχεδίου (SIP) σε αυτό » συμπλήρωσε.

Bitcoin:  Γιατί αυξήθηκε η τιμή του 

Τους λόγους για τους οποίους το bitcoin “εκτοξεύθηκε” σήμερα η εξηγεί το  www.theguardian.com. Ορισμένοι οπαδοί των κρυπτονομισμάτων στράφηκαν προς το bitcoin μετά την κατάρρευση της  Silicon Valley Bank του περασμένου μήνα και τις ανησυχίες που υπήρχαν στις χρηματοπιστωτικές αγορές καθώς το θεωρούσαν μια σίγουρη επένδυση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Balaji Srinivasan είχε εκτιμήσει πως η οικονομία θα κατέρρεε ύστερα από αυτές τις εξελίξεις ενώ το Μάρτιο είχε ποντάρει 1 εκατομμύριο δολάρια ότι η τιμή ενός μόνο bitcoin θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο δολάρια μέχρι τον Ιούνιο του 2023 λόγω το ότι το  δολάριο θα “βιώσει” σύντομα  τον  φαινόμενο του υπερπληθωρισμού . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί η αξία ενός bitcoin σε δολάρια.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.