Quantcast
Βαν Οβερτβελντ: Η τακτική της Ελλάδας «ενοχλεί» τους εταίρους - enikonomia.gr
share

Βαν Οβερτβελντ: Η τακτική της Ελλάδας «ενοχλεί» τους εταίρους

δημοσιεύτηκε:

Μπορεί ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ να διαβεβαιώνει ότι «όλες οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», δεν φαίνεται όμως να εισακούεται πραγματικά από όλους.

Ένας από αυτούς που παρεκκλίνουν από την υποστηρικτική γραμμή της πλειοψηφίας των υπουργών και πολλών αξιωματούχων της Ε.Ε. προς την Ελλάδα, είναι ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Γιόχαν Βαν Οβερτβελντ.

Ο Βέλγος υπουργός δήλωσε ότι η Αθήνα έχει «ενοχλήσει» και «απογοητεύσει» τους εταίρους της στην Ευρωζώνη με την διαπραγματευτική τακτική της και προειδοποίησε την Ελλάδα ότι το ευρώ θα μπορούσε να επιβιώσει από ένα Grexit.

Eιδικότερα ο Βαν Οβερτβλεντ, δήλωσε ότι η Ευρωζώνη έχει επαρκείς εγγυήσεις για να αντέξει μια ελληνική αποχώρηση, εκτιμώντας ότι και άλλοι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμμερίζονται την άποψη αυτή.

«Κανείς δεν μιλάει ανοιχτά για το Grexit, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι η σκέψη αυτή υπάρχει πάνω στο τραπέζι» ανέφερε ο Βέλγος αξιωματούχος.

Όσο αφορά τις διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους ο Βαν Οβερτβλεντ σημείωσε: «Η αίσθησή μου είναι ότι εξακολουθούν να αισθάνονται ότι έχουν κάποιο περιθώριο ελιγμών για να ασκήσουν πίεση. Πραγματικά πιστεύουν ότι μπορούν ακόμα να παίζουν το παιχνίδι του φόβου».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.