Αργεντινή: Βουτιά 45% των τιμών των ομολόγων που λήγουν το 2033

Η τιμή των αναδιαρθρωμένων ομολόγων της Αργεντινής, που λήγουν το 2033, κατρακύλησαν σήμερα 65% , στα 63,87 σεντς από 114,49 σεντς, ενώ ο μεσολαβητής μεταξύ της κυβέρνησης της Αργεντινής και των αμερικανικών funds που ζητούν την αποπληρωμή των ομολόγων τους στο άρτιο είχε ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν νέα σήμερα για τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

«Δεν είμαστε βέβαιοι, τι συμβαίνει», σημειώνει αρθρογράφος των Financial Times, υπενθυμίζοντας ότι τα συγκεκριμένα ομόλογα είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας μετά την άρνηση της Αργεντινής το καλοκαίρι του 2014 να συμμορφωθεί με απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου για την καταβολή 1,7 δις. δολαρίων στους ομολογιούχους που ζητούσαν την αποπληρωμή στο σύνολο των τίτλων τους ως προϋπόθεση για την εξυπηρέτηση των αναδιαρθρωμένων ομολόγων της.

Οι τιμές για τα ομόλογα λήξης του 2033 είχαν βυθισθεί, αλλά έκαναν ράλι πέρυσι, εν μέσω ελπίδων ότι ο νέος Πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι, θα τηρούσε την υπόσχεσή του για μία συμφωνία με τους ομολογιούχους που δεν είχαν δεχθεί την αναδιάρθρωση των τίτλων τους.

Επομένως, αναφέρει η εφημερίδα, η κατάρρευση της τιμής αποτελεί αίνιγμα, καθώς φαίνεται να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία.

Exit mobile version