Quantcast
AirBnB: Αυστηροί περιορισμοί σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη - enikonomia.gr
share

AirBnB: Αυστηροί περιορισμοί σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Νέους αυστηρούς περιορισμούς στις πλατφόρμες για βραχυχρόνια μίσθωση κατοικιών (τύπου Airbnb) βάζει ο Δήμος της Νέας Υόρκης, όπου οι αρχές θεωρούν ότι στον συγκεκριμένο κλάδο υπάρχει πλήρης αναρχία και πρέπει να μπει μια τάξη.

Οι συζητήσεις για αυστηρούς περιορισμούς e;inai makroxr;oniew. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ψήφισε τους περιορισμούς τον Ιανουάριο και αμέσως κατατέθηκε κύμα νομικών προσφυγών, γεγονός που καθυστέρησε την εφαρμογή των νέων κανόνων. Οι νέοι κανόνες επιτρέπουν την βραχυχρόνια μίσθωση, (μικρότερη των 30 ημερών) μόνον αν ο σπιτονοικοκύρης είναι κάτοικος της πόλης. Βέβαια μπαίνει ένα θέμα ποιος είναι ο σπιτονοικοκύρης και ποιος ο ιδιοκτήτης. Ο νόμος πλέον επιβάλλει στους σπιτονοικοκύρηδες να είναι και οικοδεσπότες. Δηλαδή να μοιράζονται το σπίτι τους, ώστε να είναι φυσικά παρόντες στην μίσθωση. Οι νέοι κανονισμοί στην ουσία αποκλείουν την βραχυχρόνια μίσθωση σε οικογένειες, αφού επιτρέπεται η φιλοξενία μόνο δύο ατόμων κάθε φορά. Επίσης οι πλατφόρμες δεν επιτρέπεται να επεξεργάζονται ενοικιάσεις για μη εγγεγραμμένους χρήστες.

Στον δρόμο των περιορισμών για τις εν λόγω πλατφόρμες έχουν μπει και ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euronews Βιέννη Παρίσι, Βερολίνο, Μόναχο, Άμστερνταμ και άλλες έχουν ήδη επιβάλλει περιορισμούς. Στην Αυστρία για παράδειγμα η ενοικίαση επιτρέπεται μόνο για 90 ημέρες τον χρόνο. Στην Γαλλία, ο χρόνος μίσθωσης είναι 12ο ημέρες, ενώ επιβάλλονται και γραφειοκρατικές υποχρεώσεις, όπως η καταχώρηση της οικίας στον οικείο δήμο ως οικίας για βραχυχρόνια μίσθωση.  Στην Βαρκελώνη δεν επιτρέπεται να νοικιάζεται  ένα δωμάτιο για λιγότερο από 31 ημέρες. Στην Φλωρεντία, απαγορεύονται οι μισθώσεις για λιγότερες από 30 ημέρες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.