Quantcast
Αγία Σοφία: Από σήμερα εισιτήριο 25 ευρώ για τους τουρίστες - enikonomia.gr
share

Αγία Σοφία: Από σήμερα εισιτήριο 25 ευρώ για τους τουρίστες

δημοσιεύτηκε:

Εισιτήριο θα πληρώνουν από σήμερα  οι ξένοι τουρίστες που θα προσέρχονται στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης. Όπως αναφέρει η απόφαση του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, οι αλλοδαποί τουρίστες που εισέρχονται στο ιστορικό τέμενος για τουριστικούς σκοπούς θα πληρώνουν εισιτήριο ύψους 25 ευρώ.  Το υπουργείο ολοκλήρωσε το διαχωρισμό των εισόδων για εκείνους που θα εισέρχονται στο μνημείο ως προσκυνητές και εκείνους που θα το επισκέπτονται για πολιτιστικούς ή τουριστικούς σκοπούς.

«Στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης και προστασίας του μνημείου που ξεκίνησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Έρσοϊ προβλέπεται η εγκατάσταση εκδοτηρίου εισιτηρίων σε συγκεκριμένο μέρος που έχει ήδη προετοιμαστεί για τους επισκέπτες και θα τεθεί σε λειτουργία στις 15 Ιανουαρίου. Επιπλέον έχει γίνει η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας, συστημάτων ανίχνευσης πυρκαγιάς καθώς και συστημάτων ανακοίνωσης έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας κατά μήκος της διαδρομής περιήγησης στα αξιοθέατα του τεμένους» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι υπήκοοι της Τουρκικής Δημοκρατίας που θα επισκέπτονται για σκοπούς θρησκευτικής λατρείας το τέμενος θα συνεχίσουν να εισέρχονται δωρεάν από την προβλεπόμενη για αυτό το λόγο είσοδο».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.