Quantcast
Αυστραλία: Δυσοίωνες προβλέψεις για το κόστος της κλιματικής αλλαγής - enikonomia.gr
share

Αυστραλία: Δυσοίωνες προβλέψεις για το κόστος της κλιματικής αλλαγής

δημοσιεύτηκε:

Έως και 274 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσε να κοστίσει η κλιματική αλλαγή  στην Αυστραλία στο μέλλον εάν δεν προσαρμοστούν οι χώροι εργασίας στην αύξηση των θερμοκρασιών όπως αναφέρεται σε έκθεση της κυβέρνησης  που δημοσιεύθηκε σήμερα. Η επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στη χώρα που πλήττεται ήδη από τον ήλιο και περιλαμβάνει μια τεράστια έρημο θα μπορούσε να προκαλέσει τις προσεχείς δεκαετίες πτώση της παραγωγής  μεταξύ 135 και 423 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας ( ή 88 έως 274 δολάρια ΗΠΑ). Η φύτευση δέντρων ή αλλαγή στην αντίληψη κατασκευής των κτιρίων δεν θα βελτίωνε τις συνθήκες εργασίας παρά μόνο σε «κάποιο βαθμό», σύμφωνα με την έκθεση που βασίστηκε στις προβολές για αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 3 έως 4 βαθμούς Κελσίου έως το 2063.

Η εκτίμηση της κυβέρνησης  δεν αποτυπώνει τον αντίκτυπο στη γεωργία και στον τουρισμό, καθώς πολλοί ταξιδιώτες ενδεχομένως θα απέφευγαν τη χώρα λόγω της υποβάθμισης τοποθεσιών όπως οι παραλίες, που υφίστανται διάβρωση.

Η απάντηση στο θέμα της  κλιματικής  αλλαγής  είναι ότι πρέπει να γίνει κάτι παγκοσμίως σε περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο είπε  ο Αυστραλός υπουργός Οικονομίας Τζιμ Τσάλμερς, η χώρα του οποίου είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αερίου και άνθρακα στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, δισεκατομμύρια δολάρια θα πρέπει να επενδυθούν ώστε η χώρα να μπορέσει να φθάσει τον στόχο της για μηδενικές εκπομπές άνθρακα το 2050, όμως η Αυστραλία θα μπορούσε να επωφεληθεί από τον πλούτο των ορυκτών της, που θα ήταν απαραίτητα προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργειακή μετάβαση.

«Η ζήτηση ορυκτών θα γνωρίσει εκρηκτική αύξηση, είναι η ευκαιρία του αιώνα», είπε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.