Ένα νέο είδος εμβολίου κατά του κορονοϊού που θα είναι πόσιμο με γεύση, μάλιστα, φράουλας και θα συνδυάζεται με γαλακτομικό προϊόν, σχεδιάζουν Ρώσοι επιστήμονες. Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Πειραματικής Ιατρικής στην Αγία Πετρούπολη σχεδιάζει τη δημιουργία ενός πόσιμου εμβολίου, το οποίο γίνεται μέσω της προσθήκης συγκεκριμένου DNA σε βακτήρια που υπάρχουν σε γαλακτοκομικά προϊόντα. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου, το συγκεκριμένο προϊόν αναμένεται σε συγκεκριμένες δόσεις για λήψη 21 ημέρων και βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο πειραματικό στάδιο.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι αν τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, θα είναι εύκολο να διατεθεί σε όλη τη Γη, καθώς είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί από τις εταιρίες που παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα.