Quantcast
Κρυπτοστοιχεία: Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για να ρυθμίζεται η χρήση τους  - enikonomia.gr
share

Κρυπτοστοιχεία: Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για να ρυθμίζεται η χρήση τους 

δημοσιεύτηκε:

Νέοι κανόνες για τη χρήση των κρυπτοστοιχείων περιλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε από τα μέλη των επιτροπών Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής και Πολιτικών Ελευθεριών, με σκοπό να ενισχύσει τους κανόνες της ΕΕ και να καταπολεμήσει το ξέπλυμα χρημάτων και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα, όλες οι μεταφορές κρυπτο-περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την πηγή του περιουσιακού στοιχείου και τον δικαιούχο του, πληροφορίες που θα διατίθενται στις αρμόδιες αρχές.

Οι κανόνες θα καλύπτουν επίσης συναλλαγές από ιδιώτες χρήστες, σε μία προσπάθεια να ρυθμιστεί η αγορά αυτή η οποία, λόγω της τεχνολογίας στην οποία βασίζεται, μπορεί εύκολα να παρακάμπτει τους συνηθισμένους κανόνες για τις οικονομικές συναλλαγές και η οποία μέχρι πρότινος δεν ρυθμιζόταν από ευρωπαϊκούς κανόνες.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών τη δημιουργία ενός δημόσιου μητρώου επιχειρήσεων και υπηρεσιών που εμπλέκονται στη χρήση κρυπτογραφικών στοιχείων τα οποία ενδέχεται να έχουν υψηλό κίνδυνο μη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες χρηματοδότησης, και μια λίστα με τους παρόχους που δεν συμμορφώνονται.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.