Στα 21 της χρόνια η Μαρτίνα Μπραμίλα συμμετείχε στις συναντήσεις της δεύτερης ομάδας Ευρωπαίων πολιτών στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, γιατί επιθυμεί να αποτελεί μέρος αυτού του μέλλοντος.
Της Ελένης Καραμήτσου
Όπως δήλωσε στο enikos.gr, η Μαρτίνα που είναι φοιτήτρια στο τμήμα Επιστήμης της Επικοινωνίας, άδραξε την ευκαιρία να συμμετέχει στη Διάσκεψη τόσο για να γνωρίσει νέους ανθρώπους όσο και να συμβάλει στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης. Παράλληλα, έστειλε το δικό της μήνυμα στους νέους, καλώντας τους να συμμετέχουν στην Ευρώπη γιατί κρατούν το μέλλον της στα χέρια τους.
Πώς αποφάσισες να συμμετέχεις στη Διάσκεψη;
Μου τηλεφώνησαν και με ρώτησαν αν ήθελα να λάβω μέρος και απάντησα καταφατικά γιατί είναι μία εκπληκτική ευκαιρία να γνωρίσω νέους ανθρώπους και να συμβάλω στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης.
Ποιες είναι οι προσδοκίες σου από αυτή τη διοργάνωση;
Ελπίζω οι ευρωβουλευτές να λάβουν σοβαρά υπόψιν τις ιδέες μας. Οι συστάσεις μας είναι πολύ σημαντικές και είμαστε πολύ περήφανοι. Αν το μέλλον της Ευρώπης θα διαμορφωθεί με αυτόν τον τρόπο, τότε είναι πολύ χρήσιμο να ληφθούν υπόψιν οι συστάσεις μας.
Ποιος τομέας θεμάτων είναι αυτός που σε ενδιαφέρει περισσότερο;
Η ομάδα μου ασχολείται με την ασφάλεια, αλλά εμένα με ενδιαφέρει πολύ η εκπαίδευση γιατί είναι το αντικείμενο σπουδών μου. Φυσικά η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας, τις αξίες και τα σύνορά μας.
Έχεις ένα μήνυμα για τους Ευρωπαίους, ιδιαίτερα τους νέους;
Πρέπει να συμμετέχουν στην Ευρώπη, γιατί το μέλλον είναι στα χέρια μας, είμαστε η φωνή.
Η τρίτη και τελευταία συνάντηση της δεύτερης ομάδας Ευρωπαίων πολιτών έγινε στη Φλωρεντία το τριήμερο 10-12 Δεκεμβρίου. Η συνάντηση έκλεισε τις εργασίες της με την ψήφιση 39 συστάσεων οι οποίες θα παρουσιαστούν στην ολομέλεια της Διάσκεψης για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση.
Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μοναδική και επίκαιρη ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συζητήσουν τις προκλήσεις της Ευρώπης και τις προτεραιότητές της.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν δεσμευθεί να ακούσουν τους Ευρωπαίους και, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους, να δώσουν συνέχεια στις συστάσεις που διατυπώνονται. Είναι η πρώτη φορά που ο πολίτης έχει φωνή και μπορεί να έχει ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και να διαμορφώσει με αυτόν τον τρόπο το μέλλον της Ευρώπης.