Quantcast
Υπουργείο Ανάπτυξης: Έρχονται φορο-εκπτώσεις έως 315% για επενδύσεις επιχειρήσεων - Ποιες αφορά - enikonomia.gr
share

Υπουργείο Ανάπτυξης: Έρχονται φορο-εκπτώσεις έως 315% για επενδύσεις επιχειρήσεων – Ποιες αφορά

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται φορο-εκπτώσεις έως 315% για επενδύσεις επιχειρήσεων. Όπως είπε σήμερα , ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης αναφορικά με την στήριξη της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων:

Εισάγονται νέες περιπτώσεις χορήγησης προσαυξημένων ποσοστών έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων , που σήμερα ανέρχεται σε 200%, για δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, σε:

  • 250% για έργα συνεργασίας με είτε με startups είτε με ερευνητικά κέντρα
  • 300% για ΜμΕ έντασης γνώσης
  • 315% για ΜμΕ έντασης γνώσης αν υπερβαίνουν τον μέσο όρο των αντίστοιχων δαπανών των δύο προηγούμενων ετών.

Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι συνεχίζεται η στρατηγική για την μείωση κατά 25% του διοικητικού γραφειοκρατικού βάρους με την κατάργηση 15 χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ανάμεσα σε αυτές, όπως ανέφερε, είναι η υποβολή, ο έλεγχος και η πιστοποίηση έργων επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, διαδικασίες για τροποποίηση αδειών εξαγωγέων, τελωνειακές άδειες κλπ.

Για αυτές τις πρωτοβουλίες ο υπουργός σημείωσε τη σημασία της συνεργασίας με πολλά υπουργεία και σε συνέχεια όσων ήδη έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ συμπλήρωσε ότι πριν ανακοινωθούν τα μέτρα θα έχουν γίνει οι απαραίτητες μεθοδολογικές μετρήσεις για την λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα που θα έχουν.

Υπενθύμισε δε πως στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας, το υπουργείο Ανάπτυξης μέσα στο επόμενο δίμηνο εγκρίνει χρηματοδότηση 170 εκατ. ευρώ για ιδιωτικές επενδύσεις με πόρους από το RRF για τομείς που σχετίζονται με τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας. Επίσης υλοποιείται πρόγραμμα ψηφιακής μετάβασης των ΜμΕ με 85 εκατ. ευρώ και πρόγραμμα αναβάθμισης βιομηχανικών πάρκων χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 90 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην ενθάρρυνση δημιουργίας και ανάπτυξης πράσινων καινοτόμων επιχειρηματικών πάρκων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.