Quantcast
YΠΟΙΚ: Δείχνουμε ευελιξία για άμεση συμφωνία - «Κόκκινες γραμμές» με ερωτηματικά - enikonomia.gr
share

YΠΟΙΚ: Δείχνουμε ευελιξία για άμεση συμφωνία – «Κόκκινες γραμμές» με ερωτηματικά

δημοσιεύτηκε:

Για ευελιξία στη διαπραγμάτευση, που θα οδηγήσει άμεσα σε μία έντιμη ενδιάμεση συμφωνία στο Eurogroup, αναφέρεται σε μεταμεσονύκτια ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών. 

Αν και η ανακοίνωση σημειώνει ότι “οι κόκκινες γραμμές παραμένουν”, αυτές δεν περιγράφονται αναλυτικά, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι έχουν γίνει υποχωρήσεις από τις αρχικές θέσεις της κυβέρνησης. 

Όσον αφορά στον ΦΠΑ στα νησιά, σημειώνεται ότι παραμένει η θέση της κυβέρνησης για τη φετινή περίοδο (που μπορεί να σημαίνει αύξηση από το επόμενο έτος).

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

“Η κυβέρνηση πράγματι καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, και επιδεικνύει μεγάλη ευελιξία, ώστε η διαπραγμάτευση να οδηγήσει άμεσα σε μια έντιμη, ενδιάμεση συμφωνία στο Eurogroup και, κατόπιν, σε μια συμφωνία-συμβόλαιο με τους εταίρους μας που θα αφορά την μετά τον Ιούνιο εποχή και την πραγματική ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν, π.χ. ο ΦΠΑ στα νησιά κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου (όπως επανειλημμένως έχει δεσμευτεί ο Υπουργός Οικονομικών και από το βήμα της Βουλής), οι επικουρικές συντάξεις, η απόρριψη από την κυβέρνηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και, βεβαίως, τα εργασιακά”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.